Contact me

Contact  me
 

Wednesday

អត្តប្រយោជន៍នៃផ្លែមៀន

0 comments
ផ្លែមៀន
មៀន ជាផ្លែឈើក្តៅ បើទទួលទាន ស្រស់ៗ វាអាចធ្វើឱ្យ យើងក្តៅក្នុង ប៉ុន្តែនៅពេល យកមកធ្វើជា មៀនស្ងួតនោះ ភាពក្តៅក៏រលាយ បាត់អស់សល់តែ ជាតិស្ករស៊ូក្រូស (Sucrose) និង គ្លុសកូស ខ្ពស់ ដែលរាងកាយ ប៊ឺតស្រូបយកទៅ ប្រើបាន ភ្លាមៗ ជួយឱ្យរាងកាយ ស្រស់ស្រាយ បាត់ហត់នឿយ
ផ្លែ​មៀន​មាន​បរិមាណ​គ្លុយកូស​ខ្ពស់ ធ្វើ​ឱ្យរាង​កាយ​មាន​ភាព​កក់ក្ដៅ និង​ស្រស់ស្រាយ​បានយ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ។ហើយនៅក្នុងផ្លែមៀនមានសារធាតុដូចជា:​កាល់ស្យូម ដែក វីតាមីន B និង​វីតាមីន C ជា​ប្រភេទ​សារធាតុ​ទាំងនេះ​មាន​ប្រយោជន៍ដល់​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ ឈាម និង​ភាព​មាំមួន​នៃ​ឆ្អឹង និង​ធ្មេញ ។និងអត្តប្រយោជន័ផ្សេងទៀតដូចជា:
- ​សាច់​មៀន​មានគុណ​ប្រយោជន៍​ជួយ​ទំនុកបំរុង​ឈាម​ធ្វើ​ឱ្យ​ពណ៌​សំបុរ​មាន​សភាព ​ស្រស់ថ្លា ជា​ប្រភេទ​អាហារ​សមប្រកប​ចំពោះ​ស្ដ្រីក្រោយ​ពី​សំរាលកូន ។ ក្រៅពី​នេះ​ក៏​ជួយ​ទ្រទ្រង់ដល់​បេះដូងតម្រងនោម និង​ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​មានភាព​ធូរស្រាល​ដល់​រាង​កាយ ។
-​ស្លឹក​មៀន ប្រើ​សំរាប់​ដាំទឹក​ផឹក​ដូច​ជា​តែក្នុង​ការ​ព្យាបាល​ជំងឺគ្រុនចាញ់ ផ្ដាសាយ និង​ឫសដូង​បាត​បាន ។
-​គ្រាប់​មៀន​ប្រើ​សំរាប់​ព្យាបាល​អាការ​ចុកចាប់ និង​ជំងឺ​សើ​ស្បែក ។
-​រីឯ​ផ្កា​មៀន​ជួយ​ឱ្យ​លោក​អ្នក​បត់ជើងតូច បាន​ស្រួល និង​បំបែក​ក្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​។
តាម ​រយៈ​គុណប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែ​មៀន​នេះ យើង​អាច​ទទួលទាន​វា​បានជា​ប្រចាំ ប៉ុន្ដែ​កុំ​ច្រើនហួសហេតុ​ពេក ពីព្រោះ​វា​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​លោក​អ្នកមាន​អាការ​ក្ដៅ​ក្នុង​បាន ៕

No comments:

Post a Comment

 
ព័ត៌មាន ស្រុកខ្ញុំ © 2012 រចនាដោយ ក្រុមនិសិ្សតផ្នែកទំនាក់ទំនងសង្គម និងសារព័ត៌មាន ឆ្នាំទី១